onsdag den 14. november 2007

Akhenatons hemmelighed


De 12-årige tvillinger, John og Philippa, er helt almindelige børn. De bor hos deres smukke, almindelige mor og deres rige almindelige far og derudover har to almindelige hunde.
Det er i hvert fald virkeligheden for de to børn indtil de pludselig får visdomstænder. Herefter ændrer deres verden sig drastisk. Mærkelige hændelser begynder at finde sted omkring de to børn og hvorfor er deres hunde så menneskelige?

Svaret er enkelt: John og Philippa er djinn'er! (dvs. en form for lampeånder) Mens tvillingerne er på sommerferie hos deres onkel i London hvirvles de ind i et hæsblæsende eventyr der fører dem fra det varme Egypten til det kolde Nordpolen.
Akhenatons hemmelighed skal for alt i verden løses og det før de onde djinn'er gør det, for ellers vil verden som vi kender den forsvinde i kaos.
Kampen mellem det gode og det onde bliver nu en realitet for børnene og de må bruge alle deres nyopdagede djinnkræfter på det godes side.

En humoristisk og særdeles velskrevet roman som kan læses af alle.
Handlingen er gribende og bogen er hurtigt læst for når kampen mellem de gode og de onde djinn'er raser, påvirker det også menneskernes verden.
Denne yderst fantasifulde fortælling byder på alt godt (og ondt) fra djinn'ernes verden, latter-krampe-fremkaldende ord og ikke så lidt opfindsomhed fra forfatterens side.

Håndværker - colic-help - skate - board - 69 - kosmos

torsdag den 1. november 2007

NY rejse-konkurrence

Kan det tænkes at man kan bruge en Maltesers Chokolade som bogmærke? Eller har du andre sjove ideer til hvad man kan bruge disse light chokobolde til, kan du være med i en konkurrence om en rejse til New York. De ser gerne at det er noget med pigesjov, men alle sjove, pudsige og kreative indslag er velkomne.

Anden kønslig omgang


af Trine Andersen

Gyldendal, udg. 2005, 116 sider
Det er ren nydelse, når Trine Andersen lader en af sine karakterer 'ryste en uvæsentlig oplevelse af sig, så den løsner sig fra skuldrene og hvirvler væk i scooterens udstødning...'. Hun kan virkelig hente smukke og bevægende situationer ud af sproget. Men det er desværre også det hun er bedst til i novellesamlingen "Anden kønslig omgang".

Novellerne beskriver mennesket når det fx som uskyldig 12-årige pige flere nætter i træk drømmer om at krydse en mark med en tyr, eller når det som voksen i et S-tog konfronteres med en mystisk toreador, der sætter sig på den sidste plads. Der kan han sidde stille og roligt, mens fortællingen udfolder sig fra hovederne i medpassagererne. Kvinden overfor udstøder en mørk lyd fra struben, og mændene i kupeen undrer sig over en lille forbudt snurren i maven. Det er bare rigtig godt skrevet, indtil novellen hen mod enden får en trang til at påklistre en overraskende drejning og en slutning. En fortælling behøver ikke at slutte, særligt ikke når den prøver at give et indblik i noget så uafsluttet og tvetydigt som 'den anden'.

Ligeså godt som Trine Andersen skriver sine historier, lige så dårlige er de fleste af hendes slutninger, desværre. Hun burde også lade være med at invitere forfattere og digtere ind i historierne, for det drejer ordene væk fra 'den anden' og ind mod hende selv som skrivende, og det gider vi læsere faktisk ikke altid høre om.

Læs Andersen for hendes indtagende evne til at udtrykke. Men spring novellernes sidste afsnit over, og lav dine egne slutninger.

Håndværker - colic-help - skate - board - inv - riskfreeprofit

Zombiez

Zombie film i biografen: Resident Evil- Extinction. Der kommer premiere i de danske biografer i nær fremtid. Hvis du er til genren, ser det ud til at der er grund til at glæde sig. I hvert fald ud fra den flotte trailer at dømme. Masser af gru og masser af action... se selv:
Resident Evil Extinction