fredag den 24. juli 2009

Khatami opfordrer til Iran folkeafstemning

Den tidligere præsident i Iran, Mohammad Khatami, har opfordret til en folkeafstemning om legitimiteten af regeringen, følgende juni 's omstridte valg.

Hr. Khatami, noteres på iranske hjemmesider, sagde millioner af iranere havde mistet troen på valgprocessen.

Den iranske opposition, herunder hr. Khatami og besejrede præsidentkandidat Mir Hossein Mousavi, siger, at valget var manipuleret.

Kun den øverste leder, ayatollah Ali Khamenei, kan afholde en folkeafstemning.

Han har allerede erklæret valget vundet af den siddende præsident Mahmoud Ahmadinejad, som gyldige.

Tusinder af oppositionstilhængere gik på gaden efter meningsmåling resultater blev bekendtgjort, at protestere mod, hvad de så som masse svig.

Mindst 20 mennesker menes at være døde i løbet af uger af sammenstød.

Myndighederne forbød alle forsamlinger og protester er døde ned i de seneste uger.

søndag den 19. juli 2009

First Day






Nå, børnene ankom i går morges, og vi havde vores første dag i lejren! Det var fantastisk! Vi har 35 børn her fra i alderen fra 6-15! Vi havde et godt tidspunkt at komme ind i vores grupper, og som har vores rotation gange (kunst n håndværk, Bibelen, engelsk og REC). I aftes havde vi vores tilbedelse tid, og vi talte om, hvordan vi kan tilbede gennem kunst. Vi talte om David, og hvordan han worshipped vor Gud. Piger fra Casa Havilah gjorde to danse-a folklore Nica dans, og en rose sang dans. Det var smukt at se dem danse! Vores tema denne lejr er "Jeg kan tilbede ... ". I dag taler vi om, hvordan vi kan tilbede Gud gennem tjener andre. Det bør være en sjov dag, og solen er ude her til morgen og vi er parat til at gå! Den knægt blev op her til morgen ved 5am! :)
Venligst bede for vores counselors og børnene, at vi har den energi,:) for at holde trit med dem, at vi kan have det sjovt og virkelig vise Guds kærlighed til børnene, og at de går ud af her i det mindste vide, at de kan tilbede Gud i alle områder af deres liv!
-Kay Gackle

lørdag den 11. juli 2009

Laser 'helbrede ' for blindhed testet

En banebrydende laser behandling kunne forhindre millioner af ældre fra blindhed, eksperter tror.

søndag den 5. juli 2009

Khmer Rouge overlevelseslokaliseringslys at vidne

Af Guy DeLauney
BBC News, Phnom Penh

Cambodja 's Khmer Rouge Tribunal er grund til at høre for første gang fra en overlevende af en berygtet tilbageholdelse centrum.

Omkring 15.000 mennesker blev tilbageholdt på anlægget kendt som S-21 eller Tuol Sleng.

Der var kun syv kendte overlevende - og den mand, som løb faciliteten for retten for forbrydelser mod menneskeheden.

Vann Nath, den overlevende nu grund til at tale, har ventet for hans dag i retten i 30 år.

Det er, hvor lang tid det har taget at bringe konto manden bedst kendt som kammerat Duch.

Nu til sidst engangsreferencenummer fange er indstillet til at konfrontere sin tidligere fangevogter hele retssagen kammer.

Det skal producere overbevisende vidneudsagn.

Tribunal har allerede hørt masser fra kammerat Duch selv - samt en række sagkyndige vidner.

DER VAR De Røde Khmerer
Maoistiske regime, som regerede Cambodja fra 1975-1979Founded og ledet af Pol Pot, som døde i 1998 afskaffet religion, skoler og valuta i et forsøg på at skabe bondeparti utopiaUp til to millioner mennesker menes at være døde af sult, overanstrengelse eller udførelse

Men Vann Nath kan give et unikt perspektiv. Han er en af kun tre mænd i live, der kan sige, de ved, hvad det vil sige at have været en fange på S-21.

Vann Nath skylder sin overlevelse til hans evner som maler. Han blev tvunget til at producere portrætter af Khmer Rouge-ledere - om smerten ved døden.

"Jeg tænkte, at hvis jeg kunne gøre gode billeder, og de var tilfredse med det, jeg malede, ville de være glade, og jeg ville overleve," sagde Vann Nath.

"Men hvis jeg kunne 't gøre, hvad de gerne ville jeg dø," sagde han.

Vann Nath 's portrætter bestået mønstringssteder - og han er siden blevet en af Cambodja ' s mest berømte kunstnere.

Hans arbejde ofte afbilder scener fra S-21 - den tortur, mord og brutalitet, hvorfra han var heldig at slippe væk med hans liv.